SkellefteåSkellefteå

Nyheter från Skellefteå

Annonser
Senaste Nytt
SvD.se
[Liknande]

Förskolestart varierar stort i landet


I Skellefteå är barnen lite mer än ett år gamla när de skrivs in i förskolan, i Mellerud är de närmare tre år. Skillnaderna är alltså stora och kommunerna själva pekar på flera orsaker.
2017-05-17 05:10

Liknande Artiklar
nyhetskanalen.se
[Liknande]

Olika regler för IVF i landstingen


Möjligheten att få barn med provrörsbefruktning, IVF-behandling, varierar stort i landet. Åldersgränser och andra regler varierar i olika landsting, det visar en granskning gjord av TV4:s lokala stationer. I de fyra nordligaste landstingen betalar man till exempel bara ett försök.
2009-11-17 19:06

SR.se - Norrbotten
[Liknande]

Tallskog knäckt av snön


Den ovanligt snörika vintern på många håll i landet har orsakat stora skador i skogen på flera platser i landet, det visar en kartläggning från Skogsstyrelsen. I trakterna kring Skellefteå har ett mycket stort område med tallskog knäckts av snön.
2011-03-25 09:42

Norrbottenskuriren
[Liknande]

Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten Här skrivs brödtexten


Luleå besegrade Skellefteå
2013-05-17 11:49

svt.se - Västerbottennytt
[Liknande]

Hjältar på miljöfestival i Skellefteå


I dag fylldes torget i Skellefteå av flera hundra små miljöhjältar som fick inleda en veckolång miljöfestival - som faktiskt är ett initiativ från barnen själva.
2011-06-07 16:54

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

Skellefteåpolitiker vill ha energirådgivning


Kommunerna ska erbjuda energirådgivning vid bygglovsansökningar, det anser moderaterna på flera håll i landet. I Skellefteå instämmer centerpartiet i begäran.
2010-06-09 09:31

Norrländska Socialdemokraten
[Liknande]

Bra företagsklimat i länet


Varma vårvindar sveper fram över Norrbotten. Företagsklimatets barometer pekar på behagligare tider om man ser till länet som helhet. Kommunerna har tillsammans totalt förbättrat sig med hela 153 placeringar, cirka elva placeringar i genomsnitt, i Svenskt Näringslivs årliga stora ranking. Och det är en mycket...
2011-05-20 04:39

Nyheter24.se
[Liknande]

160 skolbarn i Skellefteå har svinflunsan


160 barn i Skellefteå har smittats. SKELLEFTEÅ. 160 högstadiebarn vid Sörboleskolan i Skellefteå uppges ha smittats av svininfluensan. - Det är ett av de största utbrotten i landet så här långt, säger smittskyddsläkaren Urban Kumlin, enligt Sveriges Television. Sex prover har tagits och samtliga visade...
2009-10-08 13:18

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

Stort smuggelmål i rätten


Fyra män har åtalats för att ha fört in stora mängder alkohol i landet utan att tulla för varorna. Idag hålls huvudförhandling i Skellefteå tingsrätt.
2009-09-15 07:23

BLT.se
[Liknande]

Tillgång till grönområden varierar


I Tumba, Skövde, Södertälje och Visby har så gott som alla invånare grönområden inpå knuten. I Karlskrona däremot saknar nästan en tredjedel av de boende gröna ytor nära hemmet, rapporterar Statistiska centralbyrån (SCB). SCB:s statistik visar att det skiljer stort i hur nära stadsborna har till...
2009-12-21 11:57

Smålandsposten
[Liknande]

Svårt att ta mc-kort i Kronoberg


Betydligt färre av de som kör upp för mc körkort i Växjö klarar provet jämfört med de som gör provet i tillexempel Umeå eller Skellefteå. Det visar Vägverkets statistik för första halvåret 2010. Statistiken visar stora skillnader i landet på andelen körskoleelever som får godkänt...
2010-08-31 16:36

nyhetskanalen.se
[Liknande]

Erlandsson: Det är bekymmersamt


Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) är ansvarig för vattenfrågor i regeringen. Han pekar på att Livsmedelsverket enligt dagens system har makt att utfärda föreskrifter, har expertstöd och även gör stickprov i kommunerna för att kontrollera deras hantering.
2011-04-21 14:51

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

Vanligast med män i förskolan i Umeå


Vid en jämförelse mellan åtta kommuner i Norrland har Umeå högst andel män anställda inom förskolan. Men det betyder inte att männen utgör mer än en liten del.
2010-03-15 16:59

Norrbottenskuriren
[Liknande]

Närmare 500 spelare från 13 föreningar med 33 lag i 3 hallar spred innebandyglädje i Piteå. - Det viktigaste för oss är att skapa en social gemenskap för barnen och att de har roligt, säger grundaren Rolf Svanold.


Piteå. Cupen lockade många deltagare
2013-10-21 17:51

SR.se - Norrbotten
[Liknande]

Mördarsniglarna närmare Norrbotten


Mördarsniglarna är närmare att inta Norrbotten och nu har flera fall hittats i Västerbotten.- Vi har bekräftade fynd i Vilhelmina, Umeå och Skellefteå, säger Ted von Proschwitz, snigelexpert vid Naturhistoriska museet i Göteborg.
2013-07-15 03:03

Norrländska Socialdemokraten
[Liknande]

Barnen som kommunerna inte vill ta ansvar för


Skellefteå kommun vill flytta över ansvaret för ett barn till Bodens kommun. Den emotsätter sig det, men har förlorat i första rättsinstansen.-"‰Vi överklagar eftersom vi vill ha en bedömning vad bestämmelsen om störst anknytning innebär. Det finns inga prejudicerande domar, säger Kerstin Larsson, verksamhetschef.
2013-06-17 15:39

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

Unga ordnar antirasistisk uställning


Idag fredag öppnar en utställning på ungdomarnas hus, E4:an, i Skellefteå. Den handlar om rasism och är sponsrad av Rädda barnen och Skellefteå kommun. Det är totalt 12 ungdomar som under tre veckor tittat närmare på den svenska normen, barnkonventionen och rasism
2009-08-07 16:02

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

Barnskötarlönerna skiljer stort


Barnskötare har stora löneskillnader beroende på vilken kommun de arbetar i. Facktidningen Kommunalarbetaren har låtit SCB ta fram lönestatistiken för den här låglönegruppen och det kan skilja flera tusen i månadslön mellan grannkommuner. Västerbottens län utgör inget undantag.
2010-02-07 09:20

Barometern
[Liknande]

Kalmar ? den hårda staden


Kalmar har tillsammans med Malmö störst andel hårdgjorda ytor bland de största svenska städerna. SCB:s statistik visar att det skiljer stort i hur nära stadsborna har till grönområden. Andelen invånare som har gröna ytor inom 300 meter från hemmet varierar från 4 till 30 procent. Sämst...
2009-12-21 11:15

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

Kvinnan återfunnen


Den 80-åriga kvinna som försvann från vårdhemmet i Boliden under natten har återfunnits. Kvinnan var välbehållen och hade tagit sig till fots och per taxi till sitt gamla hem som hon tvingats lämna på grund av ålder. Avståndet är närmare fem mil mellan vårdhemmet och kvinnans...
2010-06-12 13:11

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

Sagofest på Nordanå


På fredagen var det sagofest på Nordanå i Skellefteå, och alla barn födda 2004 inbjudna. Under våren har barnen varit med på en sagostafett där dramapedagoger och bibliotekspersonal lekt och läst för barnen ur boken "En liten skär och alla ruskigt rysliga brokiga".
2010-06-05 09:11

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

SD:s framgångar i skolorna oroar


Sverigedemokraternas framgångar i skolvalen i landet får nu Lärarnas Riksförbund att reagera. På Kaplanskolan i Skellefteå blev Sverigedemokraterna näst största parti med närmare 15 procent av rösterna.
2010-09-24 09:42

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

Grytan hålls kokande på förskolan


Många har tagit fram stora kastruller på morgonen i Skellefteå för att koka vatten inför morgonrutinerna. Äldreboenden och förskolor har tagit fram de största pannorna man har. Dessutom levererar Tekniska kontoret rent vatten till prioriterade kommunala boenden.
2011-04-20 10:27

svt.se - Västerbottennytt
[Liknande]

Utegymsuccé sprider sig


Flera kommuner och utlandet vill köpa modulerna som personal i Skellefteå själva utvecklat.
2013-03-04 11:06

svt.se - Västerbottennytt
[Liknande]

Flyttar närmare blommorna


Just nu pågår en flytt inom Skellefteås äldreomsorg. Allt för att de med demenssjukdomar ska få en bättre tillvaro närmare marken.
2012-10-15 08:18

svt.se - Västerbottennytt
[Liknande]

Byggnads själva förvånade


Flera byggarbetsplatser i Umeå och Skellefteå berörs av varslet. Bland annat bostadsbygget på Öbacka strand i Umeå.
2013-03-18 19:45

Sydsvenskan
[Liknande]

Kaos och dyrare olja i kylans spår


Kylan behåller sitt grepp om landet och i norra Sverige väntas kvicksilvret sjunka ner mot minus 40 grader de närmaste dagarna. STOCKHOLM Men det är inte bara Sverige som plågas av det ovanligt kalla vädret. Från Kina och Sydkorea rapporteras om trafikkaos...
2010-01-05 21:36

Aftonbladet.se - Nyheter
[Liknande]

Skellefteå sköt Luleå närmare slutspel - efter mål med bara tiondelar kvar att spela


Aravirta: Mycket stora poäng vi tappar.
2010-03-08 21:48

svt.se - Västerbottennytt
[Liknande]

Stora brister på bageri i Lövånger


Ett bageri i Lövånger har så stora brister att Skellefteå kommuns livsmedelsinspektör anser att lokalen bör renoveras. Bland annat kan svartmögel finnas på flera ställen i bageriet.
2012-07-13 12:33

Norrländska Socialdemokraten
[Liknande]

Här är Pär Mårts jätteskräll i Tre Kronor: Är lite sjukt


Här är den stora skrällen i Tre Kronor:Luleå Hockeys juniorback Daniel Gunnarsson är uttagen till två landskamper mot Norge.- Jag spelade J20 förra året och nu ska jag spela med Tre Kronor... Det är lite sjukt, säger Gunnarsson till NSD.
2012-03-27 16:45

SR.se - Ekot
[Liknande]

Flera ensamkommande barn utan boende


Över 200 ensamkommande flyktingbarn saknar just nu ett långsiktigt boende. Läget betraktas som akut, och trots att lagen säger att ansvaret vilar på kommunerna är det svårt att få många kommuner att ta emot ensamma flyktingbarn.
2009-07-26 02:00

Smålandsposten
[Liknande]

Flera manifestationer för ny rovdjurspolitik


Växjö är den sydligaste av flera orter i landet där det på lördag ska manifesteras för en ny rovdjurspolitik som kan accepteras även av människor som bor och verkar på landsbygden. Det är en ung intressegrupp, bildad i höstas, som ligger bakom arrangemanget. Det som förenar...
2012-03-20 06:54

Uppsala Nya Tidning
[Liknande]

Skrällseger för Skellefteå


Skellefteå slog HV/71 på bortaplan med 3- 2. HV/71 kröp närmare mot slutet och reducerade till 2- 3 i tredje perioden. Närmare än så kom smålänningarna dock inte. (TT)
2009-11-21 20:48

Smålandsposten
[Liknande]

Vårfloden ställer till stora problem i norr


Vårfloden fortsätter att orsaka problem i Norrland. I Skellefteå översvämmades vattenverket och i Norrbottensfjällen fick närmare 200 personer evakueras. <
2010-05-18 06:47

nyhetskanalen.se
[Liknande]

Storälgen-investerare i bluffhärva


Det blir en härlig påskhelg med sol och varma temperaturer upp emot 20 grader över i stort sett hela landet, rapporterar TV4:s meteorolog Ulrika Andersson direkt från den soliga fårhagen.
2011-04-23 12:42

Smålandsposten
[Liknande]

Formstark Dennis siktar mot nya mål


-Vi måste vara vakna från start om vi ska lyckas slå Luleå.Orden kommer från Dennis Rasmussen, Lakerscentern som älskar att vila och ta det lugnt när han inte spelar hockey. På isen är det tvärtom, då är den 91 kilo tunge och 1,91 meter långe centern...
2011-12-08 07:42

Norrbottenskuriren
[Liknande]

Första matchen mot gamla klubben. Då förvandlades Lucas Wallmarks match till en mardröm. - Det suger lite extra att torska mot Skellefteå, säger Luleåcentern.


Luleå. Önskedröm blev mardröm
2013-10-29 22:00

SR.se - Västerbotten
[Liknande]

Kiropraktorfusk upprör


Flera personer i landet, bland annat i Umeå i Skellefteå, marknadsför sig som kiropraktorer trots att dom saknar legitimation. Det hävdar Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation.
2009-10-29 11:44

Norrländska Socialdemokraten
[Liknande]

Gamla MAIF:are vid kusten


Malmbergets AIF, gruvsamhällets en gång i tiden så stolta och framgångsrika idrottsförening har många gamla ledare, f.
2010-10-11 09:21

.